ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥΔικηγόρος, ΜΔΕ ΕΚΠΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και υποψήφια διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο του συνταγματικού δικαίου και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής υπό τίτλο «Η συνταγματική κατοχύρωση του ελεύθερου ανταγωνισμού υπό το φως του ενωσιακού δικαίου».

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου Άριστα και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτη στο οικείο τμήμα.

Η νομική της ενασχόληση προσανατολίζεται κυρίως στον τομέα του συνταγματικού δικαίου, του διοικητικού δικαίου, του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων, του περιβαλλοντικού δικαίου, του φορολογικού δικαίου, του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Έχει δημοσιεύσει το άρθρο «Το ειδικό δικαίωμα πρόσβασης στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικές υποθέσεις» (Περιβάλλον και Δίκαιο, 3/2018, σελ. 453 επ.).

Ομιλεί Ελληνικά (μητρική γλώσσα), άριστα Αγγλικά, άριστα Γαλλικά και καλά Γερμανικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Δεν διαβάζεται; Αλλάξτε κείμενο. captcha txt