ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΔΗΣΔΝ Δικηγόρος, Master 2, Aix-Marseille III, ΜΔΕ ΕΚΠΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΔΗΣ

Ο Τριαντάφυλλος Σταυρακίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο του ναυτικού δικαίου κατόπιν εκπόνησης και υποστήριξης της διδακτορικής διατριβής του με τίτλο «Σύγκρουση πλοίων στη θάλασσα».

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο Μεταπτυχιακούς Τίτλους στο Ναυτικό Δίκαιο και το Δίκαιο Μεταφορών από το Πανεπιστήμιο του Aix-Marseille III – Κέντρο Ναυτικού Δικαίου και Δικαίου Μεταφορών (2007-2008) – (“Bien-Major de la promotion” – Τιμητική Διάκριση, Αποφοίτησε πρώτος στο τμήμα του μεταπτυχιακού-), Γαλλία. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στο Εμπορικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (αποφοίτησε πρώτος στο τμήμα του μεταπτυχιακού), 2014. Η νομική του ενασχόληση προσανατολίζεται κυρίως στον τομέα του ναυτικού δικαίου, του δικαίου μεταφορών, του εταιρικού δικαίου, του δικαίου διανοητικής ιδιοκτησίας, του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και της διαιτησίας.

Έχουν δημοσιευτεί  τα βιβλία του: «Ελαττωματικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Ανώνυμης Εταιρίας» (Νομική Βιβλιοθήκη, 2015) και «Η Σύγκρουση Πλοίων» (Νομική Βιβλιοθήκη, 2020). Επίσης, αρκετά άρθρα και σχολιασμοί επί δικαστικών αποφάσεων του κ Σταυρακίδη έχουν δημοσιευθεί στον νομικό τύπο.

Ομιλεί Ελληνικά (μητρική γλώσσα), Αγγλικά, Γαλλικά και έχει γνώσεις Γερμανικών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Δεν διαβάζεται; Αλλάξτε κείμενο. captcha txt