ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣΔικηγόρος, ΜΔΕ ΕΚΠΑ, LLM Swansea

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Ο Φίλιππος Αλεξανδράκης είναι δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Βαθμός «Άριστα», 8.73/10) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Ναυτικό Δίκαιο από το ίδιο Πανεπιστήμιο (Βαθμός «Άριστα», 9.33/10). Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στο Διεθνές Εμπορικό και Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Swansea (Ινστιτούτο Διεθνούς Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου) από το οποίο και αποφοίτησε πρώτος με «Άριστα» λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις για τις επιδόσεις του στα επιμέρους μαθήματα, μεταξύ των οποίων είναι και το βραβείο εις μνήμην της Καθηγήτριας Δώρας Νικάκη για την καλύτερη επίδοση στο μάθημα «Charterparties».

Σε ερευνητικό επίπεδο έχει ασχοληθεί με θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, θαλάσσιας μεταφοράς και ναύλωσης, διεθνούς εμπορίου καθώς και ναυτασφαλιστικού δικαίου, ενώ το 2019 δημοσιεύτηκε η διπλωματική του εργασία με θέμα: «Η ρήτρα vetting στη ναύλωση δεξαμενοπλοίων: Ζητήματα κατανομής της ευθύνης» (Νομική Βιβλιοθήκη 2019). Κατά τη διάρκεια του έτους 2020 εργάστηκε για διάστημα τεσσάρων μηνών ως βοηθός έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Swansea, όπου διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με Καθηγητές πάνω στο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και την ασφαλιστική κάλυψη αυτών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με το ναυτικό δίκαιο και το δίκαιο ανταγωνισμού (2nd and 3rd Advanced Seminar on Maritime Law, 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου, Καρτέλ και Δίκαιο, Τάσεις και εξελίξεις στο δίκαιο του ανταγωνισμού), ενώ είναι υπότροφος της HELMEPA. Η νομική του ενασχόληση προσανατολίζεται κυρίως σε ζητήματα ναυτικού και ναυτασφαλιστικού δικαίου, διεθνούς εμπορίου, δικαίου του ανταγωνισμού και εταιρικού δικαίου.

Μιλάει Ελληνικά (μητρική γλώσσα), άριστα Αγγλικά και καλά Γερμανικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Δεν διαβάζεται; Αλλάξτε κείμενο. captcha txt