ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣΕπίκ. Καθηγητής Ιδιωτικού Διεθνούς & Συγκριτικού Δικαίου Νομ. Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ

Ο Δημήτρης Σταματιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (1983-1988) και στη συνέχεια παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, Γερμανία (2/1989-6/1989). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Magister Legum) στο Πανεπιστήμιο του Osnabrück, Γερμανία (1990-1991) και έλαβε το διδακτορικό του (Dr. jur.) στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου (1994). Κατά τα έτη 1992-1994 υπήρξε υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ». Κατά την εαρινή περίοδο έτους 2013 διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών («Director of Studies») του αγγλόφωνου τμήματος του κύκλου μαθημάτων Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Η νομική του ενασχόληση προσανατολίζεται κυρίως στον τομέα του τραπεζικού δικαίου, του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου των διεθνών συναλλαγών.

Έχουν δημοσιευτεί τα βιβλία του: «Η σύμβαση χρονομερισμού (Time-Sharing)» (Εκδόσεις Σάκκουλα 2003) και «Η αυτονομία της ιδιωτικής βούλησης στο πεδίο των διεθνών συμβατικών ενοχών» (ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2011). Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα και σχολιασμούς επί δικαστικών αποφάσεων, που έχουν δημοσιευθεί στον νομικό τύπο.

Ομιλεί Ελληνικά (μητρική γλώσσα), άριστα Αγγλικά και άριστα Γερμανικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Δεν διαβάζεται; Αλλάξτε κείμενο. captcha txt