ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥΔικηγόρος, ΜΔΕ ΕΚΠΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ

Ο Δημήτρης Παπανάγνου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και παρά τω Συμβουλίω της Επικρατείας.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Εμπορικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον κλάδο του Δικαίου του Ελευθέρου Ανταγωνισμού, του Δικαίου του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και του Δικαίου της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Η διπλωματική του εργασία έφερε τίτλο «Ελληνικά Προγράμματα Ιδιωτικοποιήσεων, υπό το πρίσμα του Δικαίου των Κρατικών Ενισχύσεων»και βαθμολογήθηκε με άριστα.

Η νομική του ενασχόληση προσανατολίζεται κυρίως στον τομέα του Εμπορικού δικαίου, του δικαίου του Ελεύθερου Ανταγωνισμού, του Δικαίου των Κρατικών Ενισχύσεων, του Τραπεζικού δικαίου, του δικαίου της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και του Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς.

Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες  «Η σημασία της επιχείρησης κατά τον έλεγχο των κρατικών ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών – Παρατηρήσεις στην ΓενΔΕΕ Τ-718/2020» (Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών, 4/2023) και «Το τεστ του Εξίσου Αποτελεσματικού Ανταγωνιστή και οι εναλλακτικές του – Σκέψεις με αφορμή την απόφαση του ΔικΕΕ C-377/20» (Επιθεώρηση του Εμπορικού Δικαίου, Οκτώβριος-Δεκέμβριος τ. 4/2022).

Ομιλεί Ελληνικά (μητρική γλώσσα), άριστα Αγγλικά και καλά Γαλλικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Δεν διαβάζεται; Αλλάξτε κείμενο. captcha txt